Ernestovy špekáčky

Suroviny: 1kg špekáčků, pár plátků prorostlé slaniny, 2 cibule, kečup, 500ml černého piva.

Postup: Oloupané špekáčky rozkrojíme po délce, ale úplně nedořízneme, položíme je na pekáč. Do každého špekáčku vložíme plátek cibule a plátek slaniny. Vše zalijeme pivem a dáme zapéct na 30 minut do trouby. Potom přidáme 1 sklenici kečupu a ještě dáme na 15 minut zapéct.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.