Ernestovy špekáčky
Suroviny: 1kg špekáčků, pár plátků prorostlé slaniny, 2 cibule, kečup, 500ml černého piva.
Postup: Oloupané špekáčky rozkrojíme po délce, ale úplně nedořízneme, položíme je na pekáč. Do každého špekáčku vložíme plátek cibule a plátek slaniny. Vše zalijeme pivem a dáme zapéct na 30 minut do trouby. Potom přidáme 1 sklenici kečupu a ještě dáme na 15 minut zapéct.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.