Emšibaros
Suroviny: Kuřecí prsíčka, olej, cibule, kari, grilovací koření, sůl, pepř, kečup, strouhaný sýr a klasické palačinky, do kterých budeme směs balit.
Postup: Cibulku osmažíme a na ní dáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které osolíme a opepříme dle chuti a přidáme trochu kari a grilovacího koření. Když je maso měkké, tak touto směsí plníme upečené palačinky, které narovnáme do pekáčku vedle sebe, posypeme sýrem, polijeme kečupem a necháme cca 15 minut propéct v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.