Dýňové karbanátky

Suroviny: Na 4 porce potřebujeme: 1 cibuli, 4 lžíce oleje, 120 g ovesné krupice, 1 kus dýně (asi 250 g), ½ svazku petrželové natě, 2 vejce, sůl, bílý pepř, strouhaný muškátový oříšek.

Postup: Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a na lžíci oleje na mírném ohni smažíme, až zesklovatí. Za občasného míchání krátce osmažíme také ovesnou krupici. Přilijeme vodu (200ml), uvedeme do varu a mírným varem asi 10 minut pod pokličkou vaříme. Kaši necháme asi 1 hodinu chladnout, kaše přitom nabobtná. Dýni oloupeme, vydlabeme semena a jemně nastrouháme. Petrželovou nať opereme, osušíme a nadrobno nasekáme. Obojí smícháme s vejci, solí, velkou špetkou pepře a muškátového oříšku a vmícháme do kaše. Na pánvi rozpálíme zbylý olej. Lžící vytvarujeme z těsta 12 karbanátků a na středním až mírném ohni je asi 10 minut smažíme, až se odlepí od pánve. Obrátíme je a smažíme dalších 6–8 minut.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!