Drchané knedlíky
Suroviny: 500g syrových brambor, 200g vařených brambor, 80g hrubé mouky, 1 lžička solamylu, 1 vejce, sůl, 2 rohlíky a 2 lžíce sádla.
Postup: Syrové brambory nastrouháme a necháme okapat, vařené umeleme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na sádle a necháme vychladnout. Pak ze všech přísad včetně rohlíků vypracujeme těsto a formujeme knedlíky velikosti slepičího vejce. Vaříme v osolené vodě asi 15 min. Podáváme s osmaženou cibulí a kyselým zelím.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.