Dopravu v Ústí nad Labem dál komplikuje oprava křižovatky pod Větruší

3. červenec 2024 09:21

Kvůli úpravě křižovatky pod Větruší v Ústí nad Labem musejí řidiči dál počítat s komplikacemi. Kvůli novému uspořádání dopravy musí ve směru z centra města na dálnici D8 objíždět křižovatku jak osobní, tak nákladní auta.

Objízdná trasa pro vozidla do 3,5 tuny vede ulicí Přístaviště – kolem řeky Bíliny směrem k obchodnímu centru Forum. Odtud ale nemohou řidiči odbočit ke kruhovému objezdu pod Větruší. Podle vedoucího krajského odboru dopravy Jindřicha Fraňka to nepovolila policie a dál tam platí zákaz odbočení vlevo.

Řidiči osobních aut tak musí pokračovat dál městem až do Tovární ulice a odtud k dálnici D8 nebo do trmické nákupní zóny.

Nákladní vozy mají jinou objízdnou trasu než osobní

Nákladní doprava neprojede Přístavní ulicí pod Větruší ani objízdnou trasou pro osobní auta. Řidiči vozidel nad 3,5 tuny tak musí místo prací objet přes Důlce.

„Nákladní doprava nad 3,5 tuny do ulice Přístaviště nesmí – musí využít komunikace kolem Ústí nad Labem, silnici I/30 přes Důlce a Všebořice na dálnici,“ vysvětluje Jindřich Franěk.

V opačném směru, tedy od dálnice D8 se řidiči osobní i nákladní dopravy Žižkovou ulici až na křižovatku pod Větruší dostanou. Místo prací ale musí objet po provizorní povodňové silnici pod železničním mostem.

Podle rozhodnutí krajského úřadu by měly práce na křižovatce pod Větruší skončit do konce srpna. Důvodem úprav je příprava na generální opravu Benešova mostu, která má začít na podzim.

Od dálnice do centra a dál na Děčín by tak auta měla nově odbočovat dvěma pruhy. Dosud byl pro tento směr jen jeden pruh a druhým jezdila auta ve směru na Vaňov a Lovosice.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související