Děčínská ZOO - malá, ale milá!

24. září 2014

Tygry sibiřské nebo levharty sněžné zatím v ZOO Děčín nenajdete. I tyto kočkovité šelmy se ale mají stát ozdobou království zvířat v areálu na děčínské Pastýřské stěně!

Malá zahrada, velké zážitky. I tak by se daly shrnout pocity návštěvníků po prohlídce děčínské zoologické zahrady. Poslouchejte…

Cestu si tam nachází stále více milovníků zvířat. Jejich letošní počet se už blíží k hranici sto tisíc. Tolik návštěvníků v 65leté historii ZOO Děčín během jediného roku nikdy nepřišlo.

Na návštěvníky nečekají pouze zvířata, ale také dětská hřiště nebo různá interaktivní zařízení. Navíc zahrada nabízí celoročně spoustu zajímavých akcí pro školy i veřejnost.

K zoologické zahradě patří i expozice Rajské ostrovy v centru města, ve které jsou k vidění akvarijní a terarijní živočichové z celého světa.

Jaké proměny areál na Pastýřské stěně čekají? „Plánujeme expozice pro levharty sněžné a tygry sibiřské. Všechno ale závisí na financích, proto to ještě pár let potrvá, než ty expozice budou,“ konstatuje ředitelka zoologické zahrady Kateřina Majerová.

A co si o zoologické zahradě myslí sami zaměstnanci zoologické zahrady? To si můžete poslechnout z přiloženého audiozáznamu…

autor: Josef Suk
Spustit audio