Cuketa s mletým masem
Efektní pro servírování!
Ingredience
- 1 větší cuketa
- 250-300 g mletého masa (směs hovězí a vepřové nebo jen vepřové)
- 4 stroužky česneku
- 1 středně velká cibule
- pepř
- oregano nebo jiná bylinka podle chuti
- sůl
- olej
- případně trochu strouhaného sýra
Postup:
- Cuketu neloupeme. Nakrájíme ji na válečky dlouhé asi 4 cm a z každého opatrně vydlabeme vnitřek, okraj by měl být asi 1 cm silný.
- Na malé vrstvě oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme a opékáme.
- Do opečeného masa vmícháme drobně nakrájenou vydlabanou dužinu, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinku a utřený česnek a dusíme, dokud se neodpaří tekutina z cukety.
- Válečky z cukety naskládáme na pekáček vytřený olejem, naplníme je masovou směsí a do předehřáté trouby dáme zapéci.
- Zapékáme asi 20 minut a před koncem ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a necháme ho roztavit.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka