Cuketa s mletým masem

Efektní pro servírování!

Ingredience
  • 1 větší cuketa
  • 250-300 g mletého masa (směs hovězí a vepřové nebo jen vepřové)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 středně velká cibule
  • pepř
  • oregano nebo jiná bylinka podle chuti
  • sůl
  • olej
  • případně trochu strouhaného sýra

Postup:

  1. Cuketu neloupeme. Nakrájíme ji na válečky dlouhé asi 4 cm a z každého opatrně vydlabeme vnitřek, okraj by měl být asi 1 cm silný.
  2. Na malé vrstvě oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme a opékáme.
  3. Do opečeného masa vmícháme drobně nakrájenou vydlabanou dužinu, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bylinku a utřený česnek a dusíme, dokud se neodpaří tekutina z cukety.
  4. Válečky z cukety naskládáme na pekáček vytřený olejem, naplníme je masovou směsí a do předehřáté trouby dáme zapéci.
  5. Zapékáme asi 20 minut a před koncem ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a necháme ho roztavit.
  6. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.