Colcanon

Suroviny: 250g nastrouhaného bílého zelí, 5 lžic mléka, 250g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostky, 1 velký nakrájený pórek, špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce rozpuštěného másla, sůl a pepř.

Postup: Nastrouhané zelí vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Potom ho scedíme a odstavíme. V jiném hrnci necháme přejít varem mléko, přidáme brambory a pórek. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou 15-20 minut, dokud brambory nezměknou. Přidáme muškátový oříšek a brambory pořádně rozšťoucháme. Potom k nim přidáme uvařené zelí a promícháme. Směs dáme do předehřáté misky, doprostřed uděláme důlek do kterého nalijeme rozpuštěné máslo.

autor: Petr Novotný