Colcanon
Suroviny: 250g nastrouhaného bílého zelí, 5 lžic mléka, 250g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostky, 1 velký nakrájený pórek, špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce rozpuštěného másla, sůl a pepř.
Postup: Nastrouhané zelí vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Potom ho scedíme a odstavíme. V jiném hrnci necháme přejít varem mléko, přidáme brambory a pórek. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou 15-20 minut, dokud brambory nezměknou. Přidáme muškátový oříšek a brambory pořádně rozšťoucháme. Potom k nim přidáme uvařené zelí a promícháme. Směs dáme do předehřáté misky, doprostřed uděláme důlek do kterého nalijeme rozpuštěné máslo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.