Čočka s mrkví
Ideál pro vegetariány. Ostatní si mohou přidat kousek pečeného nebo grilovaného masa nebo uzeniny.
Ingredience
- čočka
- mrkev
- máslo
- medvědí česnek
- sůl
Postup:
- Čočku přebereme, propláchneme a dáme vařit. Nesolíme.
- Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme.
- Na pánvi rozpustíme máslo (1 lžička na 1 mrkev), dáme na něj nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme medvědí česnek (čerstvý nebo sušený), mírně podlijeme a podusíme, aby mrkev změkla.
- Nakonec smícháme uvařenou čočku s udušenou mrkví a podáváme.
Související
-
Čočka a chorizo
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.