Co platí na mořskou nemoc? Kuchař radí: jíst, jíst, jíst!

19. září 2013

Německo, Saudská Arábie, Kodaň a půl, možná tři čtvrtě světa k tomu… To není dráha profesionálního cestovatele, ale šéfkuchaře hotelu Kempinski Marka Fichtnera.

Obeplul skoro celý svět a vypracoval se přitom z asistenta kuchaře až na post šéfkuchaře skoro stotřicetičlenného kolektivu.

„V 18 letech jsem se vyučil kuchařem,rok jsem tady pracoval a pak jsem se rozhodl, že chci do zahraničí. A musím říct, že mi v tom pomohla moje rodina...“ začíná své vyprávění Marek Fichtner.

V zahraničí vystřídal pár míst, až se dostal na loď. Nejdřív na německou, pak na americkou – dohromady na nich strávil sedm let. Práci spojil s cestováním a tak měl možnost vidět veliký kus světa. Navíc se profesně vypracoval, protože obě lodě, na kterých pracoval, jsou proslulé právě svou kuchyní.

Na moři se samozřejmě setkal i s mořskou nemocí a jak sám říká, je to hlavně o psychice a také o tom, aby člověk jedl.

Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu...

Spustit audio