Chomutovští zastupitelé volí nového náměstka primátora, známá budou i jména dvou nových zastupitelů

12. prosinec 2023 09:05

Vedení chomutovské radnice by mělo být ve čtvrtek kompletní. Po rezignaci David Dindy na funkci náměstka primátora, kterou opustil před měsícem, budou zastupitelé volit jeho nástupce.

Podle druhého náměstka primátora Milana Märce z hnutí NOVÝ SEVER vlastního kandidáta nakonec strana nenominuje. Nový náměstek tak nebude ze stejné strany jako David Dinda, který v listopadu na svou funkci rezignoval. Kandidát tedy bude pravděpodobně jeden z 12 zvolených členů hnutí ANO. Celá volba bude podle Märce pravděpodobně veřejná.

Není to historicky poprvé, kdy se během volebního období rozpadlo vedení Chomutova. Ke změně ve vedení města došlo také před sedmi lety, kdy se střídal dokonce post nejvyšší. Tehdejšího primátora Daniela Černého z hnutí Pro Chomutov odvolali zastupitelé na konci roku 2016 společně se všemi jeho stranickými kolegy. V radě tehdy zůstali jen koaliční partneři Pro Chomutova KSČM a ANO.

David Dinda odstoupil kvůli trestnímu stíhání. Podle obvinění se měl před sedmi lety dopustit trestného činu z pozice zastupitele. Chomutovský hokejový klub tehdy žádal o půjčku. Majitel klubu měl doložit čestné prohlášení, že není v insolvenci a že mu nehrozí ani úpadek. Jako zastupitel a marketinkový manažer klubu současně údajně věděl, že prohlášení majitele je nepravdivé. Celé obvinění ale Dinda odmítá.

Spustit audio

Související