V Chomutově rezignoval jeden z náměstků primátora – kvůli obvinění z trestného činu

21. listopad 2023 09:13

Chomutov má nově jen jednoho náměstka. Druhý náměstek primátora, David Dinda z hnutí Nový Sever rezignoval 20. listopadu na konci jednání zastupitelstva. Důvodem bylo jeho obvinění ze spáchání trestného činu. Dopustit se ho měl podle policie před sedmi lety.

Podle oznámení, které David Dinda dostal do své datové schránky v polovině září, se měl dopustit trestného činu při výkonu zastupitelského mandátu.

Šlo o situaci, kdy chomutovský hokejový klub žádal o půjčku. Součástí žádosti mělo být čestné prohlášení majitele hokejového klubu, že není v úpadku ani v insolvenci, a že mu úpadek ani nehrozí.

Jako zastupitel Chomutova měl David Dinda údajně vědět, že čestné prohlášení majitele hokejového klubu je nepravdivé, protože jako sportovní manažer klubu věděl, že majitel klubu není v dobré finanční situaci.

David Dinda odmítá, že by před sedmi lety znal finanční situaci klubu a jeho majitele. On sám říká, že nebyl zaměstnancem hokejového klubu, nebyl ani v jeho správní radě, ani v jeho vedení. Zastával jen funkci marketingového manažera a své služby klubu fakturoval.

Jak David Dinda Českému rozhlasu sdělil, ještě nebyl na policii ani u výslechu. Sám ale o rezignaci dlouhodobě uvažoval. Odůvodňoval to tlakem některých podnikatelských skupin na svou osobu. Nového náměstka zvolí chomutovští zastupitelé na prosincovém jednání.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související