Chlebová česnečka
Po těch silvestrovských hodech můžeme zařadit něco skromnějšího.
Ingredience
- 2 krajíčky celozrnného toastového chleba
- 2-3 stroužky česneku
- sůl nebo kousek bujonové kostky
- půl šálku kysané smetany
- pažitka
Postup:
- Chleba rozkrájíme, dáme do hrnce, zalijeme asi 250 ml vody, přidáme na plátky nakrájený 1 nebo 2 stroužky česneku, osolíme nebo přidáme půl bujonové kostky a rozvaříme.
- Rozvařený chleba rozmixujeme nebo rozšleháme, přidáme kysanou smetanu a necháme přejít var. Na talíři zdobíme pažitkou a dochutíme čerstvým utřeným česnekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.