Chlebová česnečka

Po těch silvestrovských hodech můžeme zařadit něco skromnějšího.

Ingredience
  • 2 krajíčky celozrnného toastového chleba
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl nebo kousek bujonové kostky
  • půl šálku kysané smetany
  • pažitka

Postup:

  1. Chleba rozkrájíme, dáme do hrnce, zalijeme asi 250 ml vody, přidáme na plátky nakrájený 1 nebo 2 stroužky česneku, osolíme nebo přidáme půl bujonové kostky a rozvaříme.
  2. Rozvařený chleba rozmixujeme nebo rozšleháme, přidáme kysanou smetanu a necháme přejít var. Na talíři zdobíme pažitkou a dochutíme čerstvým utřeným česnekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.