Chatařská fazolová polévka
Tady už musíte umět aspoň nakrájet cibuli…Suroviny a postup: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla nebo oleje, poprášíme lžící hladké mouky, osmahneme, zalijeme litrem a čtvrt horké vody, dobře rozmícháme, přidáme 2-3 oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme asi čtvrt hodiny do změknutí. Pak přidáme scezené fazole z konzervy, dochutíme polévkovým kořením, dosolíme a necháme přejít var, na talíři můžeme vylepšit sekanou petrželkou. Doplňující triky – můžeme využít zbylé vařené fazole, můžeme vylepšit kolečky klobásy nebo nožičkou opečeného párku do každého talíře a můžeme taky na začátku zpěněnou cibuli poprášit mletou paprikou (libovolná kombinace sladké a pálivé).
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA MANDŽUKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka