Červené zelí na víně – ke kachně nebo k uzenému masu

Kachnu asi umíte, ale co takhle extra zelí k ní? Suroviny a postup: 1 malé červené zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, osolíme, lehce osladíme, kápneme octa, přidáme 2-3 hřebíčky a zakryté dáme na hodinu do ledničky. Na sádle si pak osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme zelí a 2 hrubě nastrouhaná jablka, přikápneme červeného vína a dusíme do měkka, nemělo by být rozvařené, nakonec podle chuti okyselíme, přisladíme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.