Celozrnná kaše
Asi by se vaši strávníci divili, kdyby jim místo kapra a salátu přistála na štědrovečerním stole staročeská kaše... Můžete ji ale připravit alespoň jako rychlý oběd!
Ingredience
- celozrnná pšeničná krupice nebo celozrnná hrubá mouka – asi 40 g
- 250 ml mléka
- špetka soli
- strouhaný perník
- máslo rozpuštěné s medem
Postup:
- Přivedeme mléko k varu, lehce osolíme a za stálého míchání pomalu přisypáváme krupici. Stále mícháme, až kaše zhoustne.
- Na talíři zdobíme strouhaným perníkem a přelijeme rozpuštěným máslem s medem.
Související
-
Haše z bramborové kaše
Rýmuje se to i chuťově...Suroviny a postup:Uvaříme půl kg oloupaných brambor, scedíme a rozšleháme se lžičkou másla a 1 deci sladké smetany. Půl housky nebo rohlíku...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.