Celozrnná kaše

Asi by se vaši strávníci divili, kdyby jim místo kapra a salátu přistála na štědrovečerním stole staročeská kaše... Můžete ji ale připravit alespoň jako rychlý oběd!

Ingredience
  • celozrnná pšeničná krupice nebo celozrnná hrubá mouka – asi 40 g
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • strouhaný perník
  • máslo rozpuštěné s medem

Postup:

  1. Přivedeme mléko k varu, lehce osolíme a za stálého míchání pomalu přisypáváme krupici. Stále mícháme, až kaše zhoustne.
  2. Na talíři zdobíme strouhaným perníkem a přelijeme rozpuštěným máslem s medem.

Související

  • Brynzová kaše

    Chutný pozdrav ze Slovenska. 

  • Pudinková kaše

    Pro milovníky sladkých jídel a jahodové chuti.

  • Haše z bramborové kaše

    Rýmuje se to i chuťově...Suroviny a postup:Uvaříme půl kg oloupaných brambor, scedíme a rozšleháme se lžičkou másla a 1 deci sladké smetany. Půl housky nebo rohlíku...

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.