Brynzová kaše

Chutný pozdrav ze Slovenska. 

Suroviny:

1 kg brambor

200 g brynzy

4-5 lžíce másla

cibule

pažitka nebo nať jarní cibulky

mléko

Postup:

  1. Oloupané brambory rozkrájíme na stejně velké kousky, uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme a osmahneme na 3 lžicích másla.
  3. Uvařené brambory ocedíme, rozmačkáme, vmícháme brynzu a 2 lžíce másla, podle potřeby kápneme mléka a vymícháme kaši.
  4. Na talíři zdobíme osmahnutou cibulkou s máslem a sypeme pažitkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.