Brynzová kaše

Chutný pozdrav ze Slovenska. 

Suroviny:

1 kg brambor

200 g brynzy

4-5 lžíce másla

cibule

pažitka nebo nať jarní cibulky

mléko

Postup:

  1. Oloupané brambory rozkrájíme na stejně velké kousky, uvaříme v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme a osmahneme na 3 lžicích másla.
  3. Uvařené brambory ocedíme, rozmačkáme, vmícháme brynzu a 2 lžíce másla, podle potřeby kápneme mléka a vymícháme kaši.
  4. Na talíři zdobíme osmahnutou cibulkou s máslem a sypeme pažitkou.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.