Celeráky

Suroviny: 80 dkg celeru, 20 dkg brambor, 10 dkg hrubé mouky, 0,25 l mléka, 4 vejce, česnek, sůl, tuk.

Postup: Syrové brambory a syrový celer nastrouháme na jemném struhadle. Zvlášť si ušleháme vejce, mléko a mouku. Pak vše smícháme, posolíme a přidáme prolisovaný česnek. Roztíráme na tukem vymazanou teflonovou pánev a smažíme do červena. Před každým nabráním těsto promícháme. Jako přílohu podáváme zeleninové saláty.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.