Buchta tety Margot
Suroviny: 1 čokoláda Margot (nastrouhaná), 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, balíček vanilkového cukru, osminka másla, 2deci mléka a na vysypání plechu hrubá mouka. Poleva: 100g másla, 2 lžíce kakaa, 150g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu a 1 lžíce mléka.
Postup: Vejce rozklepeme do mléka, rozšleháme a přidáme všechny cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Rozpustíme máslo a spolu s nastrouhanou čokoládou ho vmícháme do základu těsta tak, aby bylo hladké. Připravíme si hluboký plech, vymastíme ho a vysypeme hrubou moukou. Na takto připravený plech nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Hned po upečení polevu nalijeme na buchtu, ona se na ní krásně rozpustí (poleva - všechny ingredience smícháme a rozšleháme). Nakonec necháme vychladnout a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka