Bramboráky z červené řepy
Suroviny: 500 g červené řepy, 3 vejce, strouhanka podle potřeby, 1 cibule, majoránka, 2-4 stroužky česneku, sůl a pepř.
Postup: Nastrouháme syrovou oloupanou červenou řepu, smícháme ji s vajíčkem, strouhankou, nakrájenou cibulí a rozmělněným česnekem. Přidáme sůl, pepř a majoránku. Pokud bude potřeba, přidáme do těsta vodu. Těsto necháme 2 hodiny v chladu odležet. Bramboráky z červené řepy smažíme na rozpáleném oleji, tak jak jsme zvyklí. Tyto placky z červené řepy jsou zajímavou variantou, jak si zpestřit váš stůl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.