Bramboračka s čočkou

Zasytí jako kompletní jídlo.  

Ingredience
  • 3-4 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • šálek červené loupané čočky
  • majoránka, případně pepř
  • česnek na dochucení

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby předem namočíme do vody.
  2. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme ho a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu.
  3. Zalijeme vodou, přidáme houby, sůl, majoránku a pepř a přivedeme k varu.
  4. Když je zelenina skoro měkká, přidáme čočku a dovaříme. Zeleninu můžeme ještě rozmačkat. Červená čočka se dobře rozváří, polévku zahustí a není potřeba dodávat jíšku.
  5. Na talíři pak přidáme utřený česnek.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.