Bramboračka s čočkou
Zasytí jako kompletní jídlo.
Ingredience
- 3-4 brambory
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 menší cibule
- sůl
- 2 lžíce másla
- šálek červené loupané čočky
- majoránka, případně pepř
- česnek na dochucení
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Houby předem namočíme do vody.
- Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme ho a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu.
- Zalijeme vodou, přidáme houby, sůl, majoránku a pepř a přivedeme k varu.
- Když je zelenina skoro měkká, přidáme čočku a dovaříme. Zeleninu můžeme ještě rozmačkat. Červená čočka se dobře rozváří, polévku zahustí a není potřeba dodávat jíšku.
- Na talíři pak přidáme utřený česnek.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka