Boršč červený
Barszcz czerwony… netřeba překládat Suroviny a postup: Uvaříme asi půl kg červené řepy a když zchladne, oloupeme ji a nastrouháme na hrubo. Uvaříme litr dobrého vývaru (bujonová kostka taky poslouží), vložíme do něj nastrouhanou řepu, podle chuti osolíme a doladíme chuť citrónovou šťávou a cukrem, můžeme vylepšit ještě lžící másla. Někde si na talíři přidají lžíci kysané smetany a přikusují pečivo.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.