Biskupský chlebíček podle Boženy Tompichové
Nejen biskup se bude olizovat!
Suroviny:
8 vajec
280 g cukru
280 g hrubé mouky
100 g mandlí (spařených, oloupaných a nasekaných)
100 g rozinek
100 g kandovaného ovoce nebo citronátu
100 g hořké čokolády
vanilkový cukr
na špičku nože kypřicí prášek
tuk a mouka do formy
Postup:
- Do pěny utřeme cukr se žloutky.
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
- Do žloutkové pěny přidáme vanilkový cukr, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce a na kousky nalámanou čokoládu, pak mouku s prosátým kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh.
- Těsto nalijeme do velké vymazané a vysypané formy (nebo do dvou menších) a dáme do předem vyhřáté trouby při 180 stupních péci. Po 30 minutách zkusíme špejlí, jestli je těsto propečené.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka