Biskupský chlebíček podle Boženy Tompichové

Nejen biskup se bude olizovat!

 Suroviny:

8 vajec

280 g cukru

280 g hrubé mouky

100 g mandlí (spařených, oloupaných a nasekaných)

100 g rozinek

100 g kandovaného ovoce nebo citronátu

100 g hořké čokolády

vanilkový cukr

na špičku nože kypřicí prášek

tuk a mouka do formy

Postup:

  1. Do pěny utřeme cukr se žloutky.
  2. Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
  3. Do žloutkové pěny přidáme vanilkový cukr, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce a na kousky nalámanou čokoládu, pak mouku s prosátým kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh.
  4. Těsto nalijeme do velké vymazané a vysypané formy (nebo do dvou menších) a dáme do předem vyhřáté trouby při 180 stupních péci. Po 30 minutách zkusíme špejlí, jestli je těsto propečené.