Bifteki
Není biftek jako biftek - zkuste ten řecký, kterému se říká...
Suroviny: 1/4 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2-3 cibule, 2 stroužky česneku, sůl pepř, malá sklenka vody na vymíchání, zelenina na ozdobu.
Pracovní postup: Libové hovězí dvakrát jemně umeleme, vepřové umeleme jednou a semeleme při tom i česnek. Cibuli usekáme. Do šlehače dáme jemně mleté hovězí maso a přidáváme postupně ledovou vodu (necelé 1 dl celkem) - vyšleháme jemnou hmotu, do ní pak přidáme pepř (nemusíme jím šetřit), přidáme mleté vepřové maso a cibuli, osolíme. Pokud šlehač "nebere", domícháme hmotu ručně. Ruce si namáčíme ve studené vodě a tvarujeme malé placičky. Pečeme nad dřevěným uhlím nebo na pánvi, na talíři zdobíme salátem a rajčetem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.