Bifteki
Není biftek jako biftek - zkuste ten řecký, kterému se říká...
Suroviny: 1/4 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2-3 cibule, 2 stroužky česneku, sůl pepř, malá sklenka vody na vymíchání, zelenina na ozdobu.
Pracovní postup: Libové hovězí dvakrát jemně umeleme, vepřové umeleme jednou a semeleme při tom i česnek. Cibuli usekáme. Do šlehače dáme jemně mleté hovězí maso a přidáváme postupně ledovou vodu (necelé 1 dl celkem) - vyšleháme jemnou hmotu, do ní pak přidáme pepř (nemusíme jím šetřit), přidáme mleté vepřové maso a cibuli, osolíme. Pokud šlehač "nebere", domícháme hmotu ručně. Ruce si namáčíme ve studené vodě a tvarujeme malé placičky. Pečeme nad dřevěným uhlím nebo na pánvi, na talíři zdobíme salátem a rajčetem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.