Batátové hranolky

S různými dipy je to příjemná „mňamka“.

Ingredience
  • 1 velký batát
  • 1 vanička tvarohu
  • 2 lžíce majonézy
  • česnek, kečup, pažitka nebo petrželka, niva
  • sůl
  • trochu oleje

Postup:

  1. Batát oloupeme, nakrájíme na plátky a pak na hranolky a dáme na pečicí papír na plechu, lehce pokapeme olejem, osolíme.
  2. Ve středně vyhřáté troubě upečeme do měkka.
  3. Mezitím si připravíme dipy – do tvarohu vmícháme majonézu, jemně osolíme, rozdělíme do misek a ochutíme – jednu část utřeným česnekem, druhou kečupem, třetí nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Dobrá je i kombinace se strouhaným sýrem nivou – pak ale méně solíme.
  4. U stolu si každý namáčí hranolky podle své chuti nebo podáváme všechny dipy všem rovnou na talíř.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.