Bábovka ČOKO-KOKO
Čokoláda a kokos stvoří dohromady neskutečné kouzlo.
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
2 vejce
1 kypřicí prášek
půl hrnku strouhaného kokosu
asi 2 lžíce kakaa
tabulka čokolády
tuk a mouka do formy, případně cukr moučka nebo poleva na ozdobení
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, přilijeme mléko a olej a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Menší část těsta odlijeme do jiné mísy, přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Do větší části těsta vmícháme kokos.
- Polovinu kokosového těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme druhou polovinu kokosového těsta.
- Pečeme v troubě předehřáté na asi 160 stupňů, zhruba 35 minut – uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Pokud se příliš rychle peče svrchu, zakryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem.
- Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo ozdobit polevou.
Související
-
Bábovka andělská
Měla by být tak lehoučká a nadýchaná, jako andělská křídla, tak budeme opravdu zvlášť šlehat bílky a žloutky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka