Bábovka ČOKO-KOKO

Čokoláda a kokos stvoří dohromady neskutečné kouzlo.    

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek mléka

půl hrnku oleje

2 vejce

1 kypřicí prášek

půl hrnku strouhaného kokosu

asi 2 lžíce kakaa

tabulka čokolády

tuk a mouka do formy, případně cukr moučka nebo poleva na ozdobení

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přilijeme mléko a olej a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Menší část těsta odlijeme do jiné mísy, přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Do větší části těsta vmícháme kokos.
  3. Polovinu kokosového těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme druhou polovinu kokosového těsta.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na asi 160 stupňů, zhruba 35 minut – uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Pokud se příliš rychle peče svrchu, zakryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem.
  5. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo ozdobit polevou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.