Bábovka ČOKO-KOKO
Čokoláda a kokos stvoří dohromady neskutečné kouzlo.
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
2 vejce
1 kypřicí prášek
půl hrnku strouhaného kokosu
asi 2 lžíce kakaa
tabulka čokolády
tuk a mouka do formy, případně cukr moučka nebo poleva na ozdobení
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem, přilijeme mléko a olej a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Menší část těsta odlijeme do jiné mísy, přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Do větší části těsta vmícháme kokos.
- Polovinu kokosového těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme druhou polovinu kokosového těsta.
- Pečeme v troubě předehřáté na asi 160 stupňů, zhruba 35 minut – uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Pokud se příliš rychle peče svrchu, zakryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem.
- Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo ozdobit polevou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.