Bábinčin vídeňský...

...nikoli valčík, ale bramborový salát!

Ingredience
  • asi čtvrt kg brambor (ideálně typ A- salátové)
  • šálek hovězího vývaru
  • 1 malá cibule – ideálně červená
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžičky hořčice (podle chuti – česká plnotučná nebo ostřejší dijonská)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Dobře promícháme olej s hořčicí, vlijeme na brambory v míse, přidáme část drobně nakrájené cibule a dolijeme horký vývar.
  3. Jen zlehka promísíme a necháme chvíli odležet, vývar se vtáhne do brambor, cibule ztratí nepříjemnou ostrost. Nedočkavci jedí za tepla, labužníci nechají proležet do druhého dne.
  4. Na talíři ozdobíme proužky cibule. Podáváme samotný nebo jako přílohu k řízkům, sekané, karbanátkům a podobně.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.