Bábinčin vídeňský...

...nikoli valčík, ale bramborový salát!

Ingredience
  • asi čtvrt kg brambor (ideálně typ A- salátové)
  • šálek hovězího vývaru
  • 1 malá cibule – ideálně červená
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžičky hořčice (podle chuti – česká plnotučná nebo ostřejší dijonská)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Dobře promícháme olej s hořčicí, vlijeme na brambory v míse, přidáme část drobně nakrájené cibule a dolijeme horký vývar.
  3. Jen zlehka promísíme a necháme chvíli odležet, vývar se vtáhne do brambor, cibule ztratí nepříjemnou ostrost. Nedočkavci jedí za tepla, labužníci nechají proležet do druhého dne.
  4. Na talíři ozdobíme proužky cibule. Podáváme samotný nebo jako přílohu k řízkům, sekané, karbanátkům a podobně.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.