Azu po tatarsku
Tataři uměli nejen biftek ze syrového masa...
Suroviny: 60 dkg zadního hovězího masa bez kosti, mletý pepř, bobkový list, 14 dkg cibule, 6 dkg oleje, 2 dkg hladké mouky, vývar, sůl, rajský protlak (40 g) a 12 dkg kyselé okurky.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme s hrubě krájenou cibulí na oleji. Pak zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, přidáme koření, podle chuti osolíme a dusíme, poté přidáme protlak a na nudličky nakrájené okurky. Šťáva nesmí být příliš hustá, je červené po protlaku a mírně navinulá po okurkách. Opečené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU STANISLAVA MÍKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.