Avgolemono – citronová polévka

Podává se studená a v horkých dnech je příjemným i výživným občerstvením.

Suroviny:
1 litr kuřecího nebo slepičího vývaru
50 g rýže
2-3 vejce
1 velký citron nebo 2 malé

Postup:

1. Do vroucího vývaru vhodíme rýži a čtvrt hodiny vaříme doměkka.

2. V misce do hladka rozšleháme vejce s citronovou šťávou.

3. Do rozšlehaných vajec nalijeme sběračku vývaru a okamžitě šleháme, až se spojí.

4. Pak připravená vejce naopak vlijeme do vývaru s rýží a šleháme, už nevaříme.

5. Pokud jsme připravovali vývar čerstvý, můžeme polévku vylepšit kousky kuřecího masa a necháme vychladnout.

6. Podáváme zdobené plátky citronu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.