Ananasový crumble
Angličtina se nám vkrádá i do kuchyně, a protože význam slova crumble je také drobit, můžeme místo crumble říkat hezky česky drobenkový koláč.
Ingredience
- 1 šálek jemných ovesných vloček
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce mletých ořechů
- 1 lžíce cukru
- kolečka kompotovaného ananasu
- půl banánu
- 2 lžíce smetany
- uvedené množství je pro dvě kokotky – jednoporcové zapékací misky
- na ozdobu šlehačka nebo kysaná smetana
Postup:
- Z vloček, másla, cukru a ořechů vytvoříme drobenku.
- Na dno kokotky dáme kolečko ananasu, čtvrtinu drobenky, pak kolečka banánu a další čtvrtinu drobenky. Pokapeme smetanou a stejně naplníme i druhou kokotku.
- Položíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů zapéci.
- Podáváme po zchladnutí, opatrně vyklopíme a zdobíme šlehačkou nebo kysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.