Ananasový crumble

Angličtina se nám vkrádá i do kuchyně, a protože význam slova crumble je také drobit, můžeme místo crumble říkat hezky česky drobenkový koláč.

Ingredience
  • 1 šálek jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mletých ořechů
  • 1 lžíce cukru
  • kolečka kompotovaného ananasu
  • půl banánu
  • 2 lžíce smetany
  • uvedené množství je pro dvě kokotky – jednoporcové zapékací misky
  • na ozdobu šlehačka nebo kysaná smetana

Postup:

  1. Z vloček, másla, cukru a ořechů vytvoříme drobenku.
  2. Na dno kokotky dáme kolečko ananasu, čtvrtinu drobenky, pak kolečka banánu a další čtvrtinu drobenky. Pokapeme smetanou a stejně naplníme i druhou kokotku.
  3. Položíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů zapéci.
  4. Podáváme po zchladnutí, opatrně vyklopíme a zdobíme šlehačkou nebo kysanou smetanou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.