Ananasový crumble

Angličtina se nám vkrádá i do kuchyně, a protože význam slova crumble je také drobit, můžeme místo crumble říkat hezky česky drobenkový koláč.

Ingredience
  • 1 šálek jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mletých ořechů
  • 1 lžíce cukru
  • kolečka kompotovaného ananasu
  • půl banánu
  • 2 lžíce smetany
  • uvedené množství je pro dvě kokotky – jednoporcové zapékací misky
  • na ozdobu šlehačka nebo kysaná smetana

Postup:

  1. Z vloček, másla, cukru a ořechů vytvoříme drobenku.
  2. Na dno kokotky dáme kolečko ananasu, čtvrtinu drobenky, pak kolečka banánu a další čtvrtinu drobenky. Pokapeme smetanou a stejně naplníme i druhou kokotku.
  3. Položíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů zapéci.
  4. Podáváme po zchladnutí, opatrně vyklopíme a zdobíme šlehačkou nebo kysanou smetanou.

Související