8. červenec: holky z naší školky a vtipálek s kloboučkem

8. červenec 2018
Stalo se dnes

Dnes je neděle 8. července, svátek slaví Bohuslava. Příjemně prodloužený víkend sice pomalu končí, ale nevěšte hlavu, celá neděle je ještě před námi.

Dnes bude v kalendáriu řádně veselo, a to hned se dvěma severočeskými rodáky. Lidské blbosti se smějeme rádi, a jestli někdo z našich komiků uměl geniálně ztvárnit úplného tydýta, byl to Felix Holzmann.

Narodil se sice v Teplicích, ale mládí prožil v Litoměřicích. Takže když budete na litoměřickém náměstí, dejte si práci a najděte na severozápadním cípu dům s Felixovou bustou.

Byl to velmi chytrý a vtipný chlapík a jeho humor se uplatnil i v Německu, kde dlouhá léta žil se svou německou manželkou. Co si budeme povídat, na jeho scénky se dá v televizi koukat ještě dnes. Bylo by mu 97 let.

Popřejeme také žateckému rodákovi. Petr Kotvald začínal zpívat na žatecké ZUŠ a v Chomutově měl na střední škole dokonce skupinu Scarabeus. Možná jí někdo pamatujete. No a dál ten příběh všichni známe. Hit Holky z naší školky, spolupráce s Hanou Zagorovou a taky bohatá sólová kariéra. Tak vše nej k 59. narozeninám! Hezký poslech přeje Petr Beran.

autor: Petr Beran
Spustit audio