Žitná kaše
Může chutnat i dospělým. Oproti pšeničné krupici má ta žitná nižší glykemický index.
Ingredience
- Na jednu porci:
- 100 ml mléka
- 30 g žitné krupice
- sušené ovoce – meruňky, švestky, brusinky, případně kousek čokolády
- skořice
- kousek másla
- zrnko soli
Postup:
- Mléko přivedeme k varu, přidáme trošku soli a za stálého míchání přisypeme krupici. Vaříme do zhoustnutí.
- Sušené ovoce omyjeme, osušíme, nakrájíme a ozdobíme kaši na talíři. Můžeme přidat třeba strouhanou čokoládu nebo ji necháme v horké kaši rozpustit, lehce omastíme máslem a poprášíme mletou skořicí.
Související
-
Celozrnná kaše
Asi by se vaši strávníci divili, kdyby jim místo kapra a salátu přistála na štědrovečerním stole staročeská kaše... Můžete ji ale připravit alespoň jako rychlý oběd!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.