Žemlovka

Zbyla veka od silvestrovských chlebíčků a jste „přemasovaní“? Udělejte si žemlovku!

Suroviny:

1 chlebíčková veka (nebo rohlíky)

mléko

jablka

tvaroh

1 žloutek nebo celé vejce

cukr

skořice

rozinky

máslo

Postup:

  1. Pekáč poctivě vymažeme máslem.
  2. Plátky veky namáčíme do mléka a poklademe jimi dno pekáče.
  3. Tvaroh smícháme s vajíčkem a cukrem – podle chuti a namažeme na první vrstvu.
  4. Znovu poklademe plátky veky namočenými v mléce.
  5. Tence nakrájíme oloupaná jablka nebo je nahrubo nastrouháme a rozvrstvíme na veku, lehce poprášíme skořicí a cukrem, posypeme rozinkami.
  6. Končíme vrstvou plátků z veky, opět namočených v mléce a povrch ještě poklademe malými kousky másla.
  7. Upečeme v dobře vyhřáté troubě.

Související