Zeleninová směs s rýží
Suroviny: 1 střední mrkev, 1 červená paprika, 150 g žampionů, 100 g zelených fazolek, třetinu hrnku drůbežího vývaru (může být z kostky), 2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička cukru, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 rozdrcený stroužek česneku, olej, sůl. Rýže.
Postup: Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky nebo plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme mrkev a zprudka ji opečeme, pak přidáme papriku, žampiony, fazolky a rozdrcený česnek. Při vysoké teplotě opékáme asi 2 minuty – aby zelenina zůstala křupavá. Vývar smícháme se sójovou omáčkou, cukrem, škrobem a troškou soli, vlijeme do pánve s opečenou zeleninou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží.
Dobrou chuť vám přeje Kateřina Lišťanská a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka