Zapečené hranolky

Rychlovka a opět můžeme využít zbylé suroviny.

Ingredience
  • 3 menší porce mražených hranolků
  • hrnek uvařených těstovin – třeba zbytek z předchozího jídla
  • 2 nožičky párku
  • 50 g sýra balkán
  • 3 vejce
  • olej
  • sůl
  • cherry rajčata na ozdobu

Postup:

  1. Mražené hranolky dáme do pekáče nebo zapékací mísy, lehce osolíme, mírně zakapeme olejem a v troubě rozpečeme.
  2. Pak přidáme uvařené těstoviny a nakrájený párek, promícháme, posypeme hrubě strouhaným nebo drobně nakrájeným sýrem balkán a zalijeme rozkvedlanými vejci.
  3. Vrátíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou.
  4. Podáváme obložené cherry rajčátky.

Související

  • Francouzské hranolky

    Je to chutný kříženec hranolků s klasickými francouzskými bramborami.

  • Jihočeské kapří hranolky

    Suroviny: 600 g filetů z kapra, 1 česnek, 1 vejce, sůl podle chuti, sójová omáčka, worcester, mleté chilli, rybí koření, 200 g hladké mouky na obalování, sladká mle...