Zapečené hranolky
Rychlovka a opět můžeme využít zbylé suroviny.
Ingredience
- 3 menší porce mražených hranolků
- hrnek uvařených těstovin – třeba zbytek z předchozího jídla
- 2 nožičky párku
- 50 g sýra balkán
- 3 vejce
- olej
- sůl
- cherry rajčata na ozdobu
Postup:
- Mražené hranolky dáme do pekáče nebo zapékací mísy, lehce osolíme, mírně zakapeme olejem a v troubě rozpečeme.
- Pak přidáme uvařené těstoviny a nakrájený párek, promícháme, posypeme hrubě strouhaným nebo drobně nakrájeným sýrem balkán a zalijeme rozkvedlanými vejci.
- Vrátíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou.
- Podáváme obložené cherry rajčátky.
Související
-
Jihočeské kapří hranolky
Suroviny: 600 g filetů z kapra, 1 česnek, 1 vejce, sůl podle chuti, sójová omáčka, worcester, mleté chilli, rybí koření, 200 g hladké mouky na obalování, sladká mle...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.