Francouzské hranolky
Je to chutný kříženec hranolků s klasickými francouzskými bramborami.
Suroviny:
4 porce mražených hranolků
3 vejce
200 g měkkého salámu nebo uzeného masa
150 g nivy
případně pepř
Postup:
- Na suchý plech nebo pekáč vysypeme hranolky tak, aby byly v jedné vrstvě. Plech nemažeme tukem, stačí to, co je v mražených předsmažených hranolcích.
- Necháme 15-20 minut rozpéct v dobře předehřáté troubě, pak vmícháme nakrájený salám nebo uzené maso, znovu necháme krátce rozpéct a promícháme.
- Nakonec zalijeme rozkvedlanými vajíčky – můžeme je lehce přisolit a opepřit, ale salám i sýr jsou slané dost. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.