Zapečené fazole
Masem to může jen vonět… Suroviny a postup: 2 hrnky červených fazolí namočíme do studené vody, druhý den ji slijeme, dáme novou a fazole uvaříme. Nadrobno nakrájíme 100 g slaniny, rozpečeme ji, smícháme s uvařenými fazolemi, přidáme lžičku hnědého cukru, zakápneme řepným sirupem, ochutíme lžící hořčice, podle chuti osolíme, promícháme, mírně podlijeme, zakryjeme a v troubě pěkně zvolna asi hodinu a půl zapékáme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.