Zapečené brambory s masem a vejci
Suroviny: Půl kg brambor, 3-4 vejce, 100-150 g uzeného masa nebo salámu, 1-2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku, 4-5 lžic mléka, sůl, paprika, pažitka nebo petrželka, olej.
Postup: Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 2 vejce uvaříme natvrdo. Maso nakrájíme nadrobno a začneme vrstvit do vymazaného pekáčku – nejdřív plátky brambor, osolíme a opaprikujeme je, pokapeme olejem, navrstvíme nakrájené maso, rozkrájená vařená vejce, nakrájenou pažitku nebo petrželku a hrášek, znovu dáme plátky brambor a postup opakujeme.
Poslední vrstvou musí být brambory, které ještě pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct - když je to horké, zalijeme 1-2 vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.
Dobrou chuť vám přeje Jaroslav Novák a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.