Vepřové na sušeném ovoci

Vepřové na sušeném ovoci a česneku

A navíc s česnekem – ale nenechte se odradit na první pohled zběsilou kombinací!

Suroviny:
300 g vepřového plecka
hrst sušených švestek
hrst sušených meruněk
4-5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
1 dl červeného vína
1 dl vody
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a dáme do pekáče na rozehřáté sádlo. Můžeme krátce opéci.

2. Přidáme omyté sušené ovoce, celé stroužky česneku, podlijeme vodou i vínem a zakryté dáme do trouby péct.

3. Kontrolujeme, aby se tekutina zcela nevypařila, v případě potřeby přilijeme trošku horké vody.

4. Podáváme třeba s rýží nebo s vařenými bramborami.