Velikonoční nádivka

Suroviny: 800 g tepelně upraveného uzeného masa, 6 rohlíků, 4 vejce, 300 ml mléka, 100 g másla, pepř, muškátový květ, strouhanka do pekáče.

Postup: Maso nakrájíme na kostičky, rohlíky na plátky a zvlhčíme je mlékem, přidáme 4 žloutky, část měkkého másla, vmícháme nakrájené maso, okořeníme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků. Dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného hlubšího pekáče a v troubě vyhřáté asi na 170 stupňů pečeme zhruba tři čtvrtě hodiny.

Dobrou chuť vám přeje Eva Ikavcová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.