Vegetariánský talíř
Lahodí oku, jazyku a nakonec i zdraví.
Ingredience
- brambory
- mrkev
- dýně hokaido
- brokolice
- máslo nebo olej
- sůl
- cibulková nať
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.
- Mrkev oškrábeme, nakrájíme a udusíme na tuku, osolíme.
- Hokaido nakrájíme na měsíčky, dáme na pečicí papír na plechu nebo na pánev s trochou oleje, osolíme a upečeme.
- Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme na páře.
- Vše dáme na talíř, omastíme tukem z pečení a doplníme zelenou natí.
Související
-
Vegetariánský boršč
Klasický boršč je vydatná polévka zejména pro zimní období – v létě dáme přednost vegetariánské variantě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.