Vedení Ústí nad Labem bude jednat s majitelem Vrbenského lázní na Střekově o jejich odkupu

26. únor 2020 12:00

O koupi chátrajících Vrbenského lázní na Střekově bude jednat vedení města Ústí nad Labem. Firma Power Get je prostřednictvím realitní kanceláře nabízí za 5,5 milionu korun.

Jednání s majitelem navrhl historik Martin Krsek z opozičního PRO! Ústí – město by podle něj nemělo promarnit další šanci na záchranu historické budovy.

Halu v roce 2017 od Tělovýchovné jednoty Slavoj v exekuci koupila firma Power Get, stejně jako sousední lázně od jiného majitele. Rekonstrukce haly ale spolkla víc peněz, než firma předpokládala a na bývalé lázně už po vyklizení odpadu nezbylo.

Spolumajitel Miloš Podolský je ochoten jednat o ceně, která je 5,5 milionu korun – chtěl by, aby budova sloužila veřejnosti.

Zastupitel Krsek nastínil možné využití bývalých lázní: „Vrátit tam ten lázeňský provoz, plus nějaký ten wellness. Stejně tak můžeme přetvořit lázně na nějaké komunitní centrum, společenský sál, nebo tam může být muzejní výstavní instituce, která se bude zabývat historií rodiny Schichtů.“

Město se pokusí odkoupit i vedlejší sportovní halu

Jiří Madar z Ústeckého fóra občanů navíc prosadil, aby vedení města jednalo kromě odkupu lázní i o koupi sportovní haly. S tím zatím Power Get nepočítá.

„Ty lázně jsou v současnosti bez jakýchkoliv závazků, ale u té sportovní haly, tam to bude asi složitější. 3 roky tam něco buduji, mám tam i nájemce, není to úplně jednoduché, ale asi je všechno jen o jednání. Neříkám ne, ale nedokážu říct ani žádnou představu,“ nebrání se ale jednání s městem Miloš Podolský.

Spustit audio

Související