Vrbenského lázně na ústeckém Střekově jsou opět na prodej

25. leden 2020 15:52

Zchátralá budova bývalých Vrbenského lázní na Střekově v Ústí nad Labem je po třech letech znovu na prodej. Firma Power Get nemá peníze na jejich opravu.

Podle spolumajitele Miloše Podolského musela frima dát na rekonstrukci sousední sportovní haly více peněz, než očekávali. Vyšší byly i další výdaje. K těm se přidalo i vyklizení Vrbenského lázní od odpadu a jejich zajištění a také majetkové daně za tři roky ve výši sedmi set tisíc korun.

Realitní kancelář už zveřejnila cenzu, kterou by za bývalé lázně měl zájemce zaplatit - pět a půl milionu korun. Podle Podolského není částka konečná – bude záviset i na záměru budoucího investora.

„Pokud by to bylo něco, co by podporovalo naše trampolínové centrum nebo připravuji tady také nějaké laser games nebo nějaká zábava, tak to by se mi líbilo hodně,“ vysvětlil Podolský.

 K oživení této oblasti Střekova by podle Podolského pomohlo například i zavedení linek městské hromadné dopravy. To podporovalo i vedení obvodu a obyvatelé prostřednictvím petice. Dopravní podnik chce ale počkat, až město opraví komunikace. To ale něco takového nemá v nejbližší době v plánu.

Lázně dr. Vrbenského na ústeckém Střekově

Spustit audio

Související