Vedení Klášterce nad Ohří se sejde s obyvateli sídliště 17. listopadu. Mluvit budou o budoucnosti sídliště

3. duben 2024 15:00

Vedení Klášterce nad Ohří na Chomutovsku představí 3. dubna studii revitalizace sídliště 17. listopadu. Veřejné projednání se uskuteční v kláštereckém Kulturním centru od 17 hodin.

Přijít mohou obyvatelé sídliště, kteří měli možnost se k proměnám veřejného prostoru vyjádřit v anketě. Většina obyvatel, které Český rozhlas Sever oslovil, je přitom se současnou podobou sídliště spokojená.

Studie, kterou Klášterec představí, se opírá jak o výsledky nedávno provedené ankety mezi obyvateli sídliště, tak o práci architektů a odborníků.

Na sídlišti přibydou parkovací místa a zeleň

Nově by mělo vzniknout zhruba 150 parkovacích míst a připravuje se i stavba kruhového objezdu. Důraz ale studie klade na zachytávání dešťové vody.

„Významnou změnou je orientace na zelené prvky – znamená to, že tu vodu, kterou teď zaúsťujeme do kanalizace, budeme chtít dostat na povrch. V plánu je vytvořit tam propustná parkoviště, rybníčky – čili zázemí těch vodních prvků,“ vysvětluje starosta Štefan Drozd z hnutí STAN.

Podle něj se chystá také obnova dopravního hřiště. Do poloviny příštího roku bude město připravovat projekt, provádět změny začne proto Klášterec až na přelomu let 2025 a 2026.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související