Vanilkové rohlíčky

Vychytávka: pokud se těsto drobí, přidáme lžíci rumu a mělo by se umoudřit.

Suroviny:

370 g hladké mouky

310 g másla

150 g cukru moučky

120 g oříšků lískových nebo mandlí

2 žloutky

1 vanilkový cukr

půl lžičky skořice

trochu citronové kůry

cukr moučka na pocukrování

 

Postup:

  1. Mandle spaříme v horké vodě, po chvíli oloupeme a jemně nastrouháme. Pokud použijeme oříšky, jemně je nastrouháme.
  2. Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, dáme zabalené do mikrotenu na několik hodin odpočinout do chladu – klidně i přes noc.
  3. Rohlíčky tvoříme ručně, skládáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
  4. Pocukrujeme až prochladlé.