Vaječné topinky
Raz dva hotové…
Ingredience
- 1 vejce
- 1 plátek anglické slaniny
- 1 lžíce smetany
- 4-5 cherry rajčat
- česnek – 1 stroužek
- sůl
- chleba nebo toast nebo knäckebrot…
Postup:
- Nakrájenou slaninu rozpečeme, přidáme nakrájená rajčata a plátky česneku – kousek si necháme na topinku.
- Směs opečeme a vlijeme vejce rozkvedlané se smetanou a osolené. Prosmažíme za stálého míchání.
- Chleba nasucho opečeme, potřeme česnekem a naneseme vaječnou směs.
Související
-
Vaječná tlačenka
Příjemné malé občerstvení, které můžete pro hosty nachystat v předstihu – jen ho musíte dobře ukrýt před domácími!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.