Vaječné topinky

Raz dva hotové…        

Ingredience
  • 1 vejce
  • 1 plátek anglické slaniny
  • 1 lžíce smetany
  • 4-5 cherry rajčat
  • česnek – 1 stroužek
  • sůl
  • chleba nebo toast nebo knäckebrot…

Postup:

  1. Nakrájenou slaninu rozpečeme, přidáme nakrájená rajčata a plátky česneku – kousek si necháme na topinku.
  2. Směs opečeme a vlijeme vejce rozkvedlané se smetanou a osolené. Prosmažíme za stálého míchání.
  3. Chleba nasucho opečeme, potřeme česnekem a naneseme vaječnou směs.

Související

  • Pomazánka vaječná

    Vyzkoušejte třeba jako školní svačinu.

  • Vaječná tlačenka

    Příjemné malé občerstvení, které můžete pro hosty nachystat v předstihu – jen ho musíte dobře ukrýt před domácími!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.