Vaječné topinky
Raz dva hotové…
Ingredience
- 1 vejce
- 1 plátek anglické slaniny
- 1 lžíce smetany
- 4-5 cherry rajčat
- česnek – 1 stroužek
- sůl
- chleba nebo toast nebo knäckebrot…
Postup:
- Nakrájenou slaninu rozpečeme, přidáme nakrájená rajčata a plátky česneku – kousek si necháme na topinku.
- Směs opečeme a vlijeme vejce rozkvedlané se smetanou a osolené. Prosmažíme za stálého míchání.
- Chleba nasucho opečeme, potřeme česnekem a naneseme vaječnou směs.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.