Vaječné topinky

Raz dva hotové…        

Ingredience
  • 1 vejce
  • 1 plátek anglické slaniny
  • 1 lžíce smetany
  • 4-5 cherry rajčat
  • česnek – 1 stroužek
  • sůl
  • chleba nebo toast nebo knäckebrot…

Postup:

  1. Nakrájenou slaninu rozpečeme, přidáme nakrájená rajčata a plátky česneku – kousek si necháme na topinku.
  2. Směs opečeme a vlijeme vejce rozkvedlané se smetanou a osolené. Prosmažíme za stálého míchání.
  3. Chleba nasucho opečeme, potřeme česnekem a naneseme vaječnou směs.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.