Pomazánka vaječná
Vyzkoušejte třeba jako školní svačinu.
Ingredience
- 2 vejce
- 1 měkký tvaroh
- 50 g čedaru
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 malá cibule
- 1 malá sterilovaná okurka
- sůl
- rajčátka na ozdobu
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme. Pak nahrubo nastrouháme. Můžeme pár koleček odložit na ozdobu.
- K vejcím přidáme strouhaný sýr, majonézu, hořčici, drobně nakrájenou cibuli, nastrouhanou sterilovanou okurku a mírně osolíme. Promícháme.
- Mažeme na krajíčky chleba, zdobíme rajčaty a případně kolečky vařeného vajíčka.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.