Pomazánka vaječná

Vyzkoušejte třeba jako školní svačinu.

Ingredience
  • 2 vejce
  • 1 měkký tvaroh
  • 50 g čedaru
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 1 malá cibule
  • 1 malá sterilovaná okurka
  • sůl
  • rajčátka na ozdobu

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme. Pak nahrubo nastrouháme. Můžeme pár koleček odložit na ozdobu.
  2. K vejcím přidáme strouhaný sýr, majonézu, hořčici, drobně nakrájenou cibuli, nastrouhanou sterilovanou okurku a mírně osolíme. Promícháme.
  3. Mažeme na krajíčky chleba, zdobíme rajčaty a případně kolečky vařeného vajíčka.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.