V Ústeckém kraji dál ubývá lidí s respiračními onemocněními

23. únor 2024 15:32

Respiračních onemocnění v Ústeckém kraji tento týden znovu ubylo. Podle dat krajské hygienické stanice bylo nemocných míň o 13 procent proti předchozímu týdnu. Mírně ale stoupl počet lidí se závažnějším průběhem chřipky.

Podle epidemioložky Evy Patrasové z krajské hygienické stanice bylo v tomto týdnu v celém Ústeckém kraji nemocných 1200 lidí na 100 000 obyvatel. To je o 13 procent méně než minulý týden.

Nejmíň nemocných bylo na Teplicku, kde jsou jarní prázdniny. Onemocnění se tak nešíří ve školních kolektivech a děti mají případně čas se vyležet doma.

Počty nemocných ale klesaly v každém okrese Ústeckého kraje. Lékaře navštívilo nejvíc lidí na Chomuotvsku – zhruba 1500 ze 100 000.

Od začátku sezóny potřebovalo hospitalizaci a připojení na dýchací přístroje 18 lidí s chřipkou. Za poslední týden jejich počet stoupl o šest.

„Ono to tak ale odpovídá vždy, že ty závažné případy následují. Prochází to tou populací od dětí přes dospělé až po seniory. Potom se teprve začnou objevovat ty hospitalizace a závažné průběhy,“ vysvětlila nárůst Eva Patrasová.

Dodala také, že klesl počet lidí s nákazou koronavirem. Za týden takových nových případů evidovali 16.

Spustit audio

Související