V Roudnici nad Labem se chystá oprava mostu. Kraj s městem řeší, jak přes řeku dostat alespoň chodce

14. červenec 2019 12:05

Roudnický most se bude opravovat a musí se uzavřít. Čeká se jen na dokončení prací na mostě v nedalekém Štětí, po kterém se pak dostanou na druhou stranu Labe auta. Jak to ale bude s chodci?

To teď řeší Ústecký kraj s městem. „Roudničtí radní potvrdili, že náhradní doprava bude zajištěna. Jsme si vědomi toho, že na pravém břehu bydlí lidé, kteří jezdí do Roudnice do školy, do práce, k lékaři," uvedl hejtman za KSČM Oldřich Bubeníček. Ani náhradní doprava, která využije objížďku přes Štětí, ale nevyřeší problémy chodců.

Ve Štětí, kde se most zcela uzavřel v dubnu, vozí lidi přes řeku přívoz. Kraj za to zaplatí 40 milionů korun.

Vjezd na roudnický most z náměstí

„Tam bohužel jiná možnost nebyla a nakonec jsme byli rádi, že se někdo vůbec přihlásil, byť za takovou cenu,“ uvedl Bubeníček.

Přívoz by tedy mohl jezdit i v Roudnici. Další možností je provizorní lávka. Ta se osvědčila při opravě mostu v Litoměřicích v letech 2015 až 2016.

Rekonstrukce silničního obloukového mostu v Roudnici se plánuje na roky 2021 až 2022. Měla by stát zhruba 50 milionů korun bez DPH. Skutečná cena bude známá po dokončení projektové dokumentace a výběrovém zřízení na zhotovitele. Kraj chce stavbu zaplatit z úvěru.

Roudnický most - přístup pro pěší

autor: Jan Bachorík | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související