V Postoloprtech budou posouvat fotbalové hřiště. Musí uvolnit místo pro rozšíření dálnice D7

27. leden 2021

Postoloprty na Lounsku tento týden podepsaly smlouvu s firmou, která postaví za 50 milionů korun nový fotbalový stadion. Město na to dostalo peníze od státu.

„Tam, jak jsou současné dva pruhy dálnice D7, přibydou další dva pruhy – bude to končit někde v těchto místech. Vedle ještě bude končit doprovodná komunikace, která bude sloužit také jako příjezdová komunikace sem ke hřišti, podél celé dálnice, od Loun až sem,“ ukazuje starost Postoloprt Zdeněk Pištora z hnutí Trikolóra.

„Než předáme hřiště zhotoviteli, museli jsme vykácet 36 stromů, které jsou v místě, kam se celé hřiště posune. Ty stromy, které zůstaly stát, už jsou na okraji té zájmové plochy. Tam se vybuduje opěrná zeď, aby se nesesunul svah,“ popisuje dále Pištora.

Postoloprty přesunou fotbalový areál, práce začaly kácením stromů

Stavební firma Petrom stavby hřiště, podle předsedy představenstva Petra Kaspera, převezme v pondělí 1. února.

„Zařídíme zařízení staveniště, následně tam začnou probíhat zemní práce – odtěžíme zeminu na tom hřišti tu zeminu, která bude pod tou novou tribunou, která se tam bude dělat,“ shrnuje Kasper.

Součástí stavby, která má být hotová za 18 měsíců, je nové hřiště, tribuna se šatnami i oplocení areálu.

Ředitelství silnic a dálnic už na svém webu uveřejňuje, že stavba tohoto pětikilometrového úseku má začít v roce 2025 a skončit dva roky poté.

Spustit audio

Související